Yks, kaks, hyppy!

ykskakshyppy

Kuopion torin kesäkauden avajaisissa 24.5.2014 käynnistyy Yks, kaks, hyppy! -kampanja, jossa kuntalaisia innostetaan aktiiviseen arkeen ja liikunnallisempaan elämään. Ruutua hypätään Kuopion torilla lauantaina klo 11:n ja 13:n välillä. Kampanjan avaavat hypyillään Kurkimäen Kisan Tiikeritjoukkue ja Kuopion Reippaan Voimistelijat. Haastamme asukkaat hyppäämään kanssamme ruutua ja käynnistämään kolmen kaupungin välisen kilpailun! Kuopion jälkeen Yks, kaks, hyppy! -tapahtuma jatkaa Jyväskylään ja Mikkeliin.

Kilpailu sosiaalisessa mediassa avoinna kesän ajan
Kampanjaan kuuluu 24.5.—24.9.2014 toteutettava avoin kilpailu. Asukkaat voivat osallistuakilpailuun lataamalla kampanjan Facebook-sivulle videoimaansa ruutuhyppelyä. Videoklipit ovat kesän aikana esillä kampanjan sivulla. Parhaat niistä palkitaan kilpailun päätyttyä yksilö- ja yhteisösarjassa, ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan tavarapalkintoja. Haastamme mukaan kampanjaan myös oppilaitosten oppilaat ja opiskelijat sekä yhdistysten ja seurojen jäsenet, paikallismediat ja muut työyhteisöt.

Ministerit kampanjan kummeina
Kampanjan kummeiksi ovat lupautuneet sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko sekä
peruspalveluministeri Susanna Huovinen, jotka molemmat antavat videolle omat tyylinäytteensä.

Hyppää kokoukseen!
Kampanjaan sisältyy myös Hyppää kokoukseen! -teema, jossa ruutuhyppääminen tuodaan työpaikoille ja kokouksiin. Ideana on teipata tai piirtää ruudut kokousoven eteen. Hyppäämisen voi kuvata ja osallistua kilpailuun lataamalla videoklipin kampanjan sivuille.

Ruutuhyppy-kampanjan taustalta löytyy sovellus Funtheory-ajatuksesta, jonka mukaan hauskuus ja yksinkertaisuus voivat muuttaa ajatuksiamme ja käyttäytymistämme positiivisempaan suuntaan. Kampanjassa herätetään henkiin perinteinen pihaleikki, joka on liikunta- ja yhdessäolomuotona helppo ja kaikkien toteutettavissa.

Yhdessä hyvinvoinnin edistämiseksi
Yks, kaks, hyppy! -kampanja on Kaste-ohjelman, Terveempi Itä-Suomi -hankkeen sekä Kuopion, Mikkelin ja Jyväskylän kaupunkien yhteinen ponnistus suomalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Sosiaali- ja terveysministeriön hallinnoiman Kaste-ohjelman yhtenä keskeisenä tavoitteena on suomalaisten hyvinvointi- ja terveyserojen kaventaminen. Tätä tavoitellaan muun muassa siirtämällä toimintojen painopistettä ongelmien hoidosta hyvinvoinnin aktiiviseen edistämiseen
ja ongelmien ehkäisemiseen koko väestössä.

Kampanja Facebookissa osoitteessa: https://www.facebook.com/ykskakshyppy

Lisätietoja kampanjasta:
Hankekoordinaattori Tarja Tapaninen, TERVIS-hanke:
044 717 9668, tarja.tapaninen@kuh.fi,
Tiedottaja Taru Kokkonen, Kuopion kaupunki:
044 718 4024, taru.kokkonen@kuopio.fi