Pohjois-Karjalassa toiminnan kevät!

Pohjois-Karjalassa on kampanjoitu kevään aikana ympäri maakuntaa erilaisilla terveyden edistämisen teemoilla. TERVIS -kehittäjätyöntekijät ja koordinaattorit yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa ovat jalkautuneet ihmisten pariin ja saaneet positiivisen vastaanoton. Innokkaita kuulijoita ja osallistujia on ollut jokaisessa tilaisuudessa. Terveelliset elämäntavat ovat tavoittelemisen arvoisia eivätkä aina niin suurien ponnistelujenkaan takana. Ohessa tunnelmia kevään tapahtumista:

Kissi_koululaiset Huhtikuun lopussa Lieksassa tavattiin n. 1200 peruskoululaista, lukiolaista, heidän vanhempaansa ja isovanhempaansa TERVEYTTÄ JUST SULLE –tapahtumassa. Aiheena olivat erityisesti lasten ja nuorten ravitsemus- ja liikunta. Koululaisilla olikin paljon kysyttävää molemmista aiheista.

 

 

keskikarjalanmessut Kaksipäiväisillä Keski-Karjalan messuilla TERVIS –pisteellä aiheina olivat nuorten päihteettömyys ja liikunta. Messuilla kävijöitä oli 6000. TERVIS -pisteellä riitti iloista ja välillä vakavampaakin keskustelua. Karelia AMK:n opiskelijatkin saivat harjoitusta terveyden edistämisen tapahtuman suunnittelusta.

porinapataJoensuun Kansalaistalolla pidettiin porinapataa neljästä eri teemasta. Päihteettömyydestä poristiin opettaja Tauno Korialan alustamana, mielenhallinnasta kriisikeskuksen toiminnanjohtajan Kimmo Rädyn johdolla ja liikunnasta koordinaattorien kanssa. Neljännellä kerralla juhlittiin vappua Selvän baarin merkeissä keskustellen savuttomuudesta ja päihteettömästä elämästä. Keskustelu oli vilkasta ja antoisaa kaikilla kerroilla.

sofianpaivaSofianpäivän tapahtumassa Ylämyllyllä TERVIS –pisteellä kerrottiin Liperissä vuoden 2015 avatusta Perhekeskuksesta ja mietittiin perheen kanssa yhdessä tehtäviä mukavia asioita. Vilkasta keskustelua käytiin myös terveellisestä ravinnosta ja liikunnasta. TERVIS –onginnasta yli 300 lasta sai mukavan ehdotuksen perheen kanssa leikittävästä pelistä tai leikistä.